ČUDEŽNI ŠČIT

Izdelava edinstvene mize iz kamna je zelo težaven in zahteven postopek. Design, ki stoji za njo, je vodnik za mojstre v delavnicah, vendar za izvedbo kamnoseških del vedno potrebujemo nove metode in tehnike. Od nekdaj je bilo prisotno povpraševanje po marmornih mizah, vendar so se zaradi strahu pred madeži kupci ozrli proti različnim možnostim, kot je umetni kamen. Agresivne tekočine lahko poškodujejo vse vrste kamna, od granita, apnenca in marmorja. Nekateri so bolj izpostavljeni kot drugi in tekočine kot so vino, kis, kava in limona lahko odprejo razpoke in pustijo sledi na površini praktično za vedno. Vsi sanjajo, da bi imeli lepo jedilno mizo iz Calacatte ali Statuaria in obstajala je potreba po rešitvi, ki bi za vedno rešila problem madežev.

Skozi leta in leta raziskav, kemičnih testiranj, trdega dela in vztrajnosti je podjetje Marmor Hotavlje uspelo najti rešitev proti agresivnim tekočinam za marmorne mize. Ta posebna tehnika pride na koncu postopka in jo je mogoče izvajati le v njihovih delavnicah. Na začetku vsakega podobnega tipa projekta stranka ali oblikovalec izbere pravo vrsto marmorja, ki bo izpolnil njihove želje. Po tem je naloga tehnološkega oddelka podjetja pripraviti natančne risbe, ki so osnova za kamnoseke, ki sledijo navodilom in jih pretvorijo v realnost. Hkrati tehnologi pripravijo renderje, ki naročniku za boljšo vizualizacijo pokažejo, kateri del kamna so izbrali in kako bo izdelek izgledal, še preden začnejo s postopkom.

Sledi proizvodnja, ki je vedno kombinacija težkih strojev, kot so CNC ali WaterJet, in tradicionalnih kamnoseških veščin. Uporaba strojev je odvisna od designa izdelka, vendar v vsakem primeru eden od obeh zagotovi prvotno obliko izdelka in pripravi temelje za ročno obdelavo. Kamnoseki tam poskrbijo za najmanjše podrobnosti, ki jih s sodobno tehnologijo ni mogoče doseči. Ta del je najbolj zamuden in zahteva usposobljene posameznike, ki razumejo meje kamna. “Da bi kar se da najbolje izkoristili kos marmorja, morate najprej prisluhniti njegovi zgodbi”, je znan rek kateremu podjetje konstantno sledi.

Pred pakiranjem, kjer podjetje zaboj vedno pripravi izključno za potrebe določenega projekta, se začne izdelava posebnega sistema premaza.
Sistem potrebuje 3 do 5 tednov za implementiranje in združuje različne plasti zaščite, ki jih ni mogoče videti s prostim očesom ali jih čutiti z roko. Plasti so zelo tanke in dajejo videz, kot da na površini ni ničesar. Ta sistem omogoča strankam večjo sproščenost in lažje vzdrževanje njihovih miz, ker ni potreb po močnih čistilih, da se odstrani madeže iz marmorja. Vroča voda in brisača več kot zadostujeta.

S to edinstveno rešitvijo se je povpraševanje po marmornih mizah v zadnjih 10 letih močno povečalo, kar je povzročilo dejstvo, da so mize podjetja Marmor Hotavlje prisotne po vsem svetu. Na podlagi velikega uspeha, ki so ga dosegli s to inovacijo, je moto podjetja: “Razmišljamo naprej, zato vam ni treba”.

Celoten postopek od izbire kamna do učinka zaščite v eni minuti

Nazaj na blog